Samen sterk in de strijd tegen corona

Uw organisatie en TeamBCO: samen sterk in de strijd tegen corona

Alleen samen krijgen we corona onder controle en houden de infectieziekte in bedwang als de maatregelen versoepeld worden. Bron- en contactonderzoek (BCO) door de GGD’s speelt in dit proces een vitale rol. TeamBCO kan daarbij ondersteunen met de werving, training, huisvesting en actieve inzet van corona contactonderzoekers.

TeamBCO is Nederlanders aan het betrekken, die onder supervisie van en in samenwerking met de verantwoordelijke GGD bron- en contactonderzoek kunnen gaan uitvoeren De menskracht van TeamBCO bestaat uit mensen die als gevolg van de pandemie tijdelijk niet actief zijn in het arbeidsproces. Zij kunnen en willen een zinvolle en belangrijke bijdrage leveren in de strijd met het virus.

Bij bron- en contactonderzoek is snelheid van levensbelang. Met de tijdelijke support TeamBCO kan een GGD bij iedere individuele corona verdachte persoon direct een volledig bron- en contactonderzoek doen en ook diens contacten informeren en begeleiden. Dit onder supervisie van de geregistreerde arts M&G van de betreffende GGD. TeamBCO kan binnen vier kalenderdagen een team onderzoekers operationeel inzetten. De flexibiliteit van het team maakt het mogelijk om onverwachte pieken in het aantal vastgestelde besmettingen op te vangen.

Hier staat TeamBCO voor

• Professionele staf met vrijwilligers in de uitvoering
• Ondersteuning bij werving, training, en actieve inzet van corona contactonderzoekers
• Snel inzetbaar bij noodzakelijke opschaling van het BCO
• Landelijk actief met lokale en regionale teams
• Protocollen en bejegening die aansluit bij de verantwoordelijke organisatie
• Team blijft onder supervisie van de verantwoordelijke GGD

Contact met TeamBCO

Mail naar info[at]teambco.nl of laat hieronder een terugbelverzoek achter.

10 + 12 =